U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

Vijf tips voor een perfecte proefrit in je droomwagen

GMAN, 26 september 2018

Heb je de auto van je dromen gevonden? Maak dan meteen een afspraak voor een proefrit. Door een testritje te maken met je wellicht nieuwe wagen krijg je een goed beeld van wat je koopt. Je koopt immers ook geen broek zonder hem eerst even te passen.

Streep je wensenlijstje af

Bij het maken van een proefrit let je best op een aantal cruciale dingen. Trekt de wagen goed op? Hoe zuinig is de motor? Zijn het dashboard en de bestuurdersplek praktisch gericht? Maar ook: heeft de wagen stoelverwarming, en is hij in de kleur van je dromen? Zorg dat jij een volledig wensenlijstje klaar hebt. Tijdens de proefrit streep je makkelijk af of de auto voldoet aan je verwachtingen.

Tips voor je proefrit

Spannend, je testrit voor de auto is ingepland. En nu? We geven je enkele handige tips waar je op moet letten tijdens je proefrit:
 

1.Checken voor je proefrit

Voordat je de weg oprijdt, ga eerst even droog oefenen. Hoe soepel verloopt het in- en uitstappen? Kom je met je voeten bij de pedalen? Stel gerust het stuur, de hoofdsteunen, de gordels en de stoel op de juiste hoogte in. Zo ontdek je meteen of ze zich makkelijk laten verstellen.
 

2. Kinderen op de achterbank

Neem je kinderen mee en zet ze op de achterbank. Heb je voldoende zicht in de achteruitkijkspiegel? Zijn de gordels eenvoudig vast te klikken? Zeker niet onbelangrijk: controleer of de wandelwagen in de kofferbak past.
 

3. Beste tijdstip voor een testrit

Geen zin in files? Plan dan geen testrit in tijdens de spitsuren. De late ochtend of vroege middag is een uitstekend tijdstip om je nieuwe auto te testen.
 

4. Doe de all-terrain-test

Wil je weten hoe je auto reageert op verschillende ondergronden? Zoek dan tijdens de proefrit met de auto diverse soorten wegdek uit. Rijd door een woonwijk met drempels, een straat met klinkers en draai een paar extra rondjes op de rotonde. Vergeet ook zeker niet de wegen buiten de bebouwde kom en de snelweg. Tikje gas erbij en voel hoe de auto reageert.
 

5.Neem een tweede paar ogen mee

Vraag ook of er iemand met je meegaat naar de testrit. Voor de gezelligheid, maar ook omdat vier ogen meer zien dan twee. De kans bestaat natuurlijk dat je op slag verliefd wordt op je droomauto en je door een roze bril gaat kijken. Handig dus om je familielid of vriend bij je te hebben voor wat meer objectiviteit.
 

Vraag je gratis testrit aan

Al een prachtige Opel op het oog? Of hier een gunstig geprijsde tweedehandswagen gezien? Dan hoef je alleen nog maar een proefrit aan te vragen.

En vergeet niet: stel zoveel mogelijk vragen tijdens je testrit. Vertel ons wat je bevalt aan de auto en wat niet. Bijna overal is een oplossing voor. We proberen al je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden zodat jij met een goed gevoel naar huis gaat. En wie weet met de auto van je dromen!

Ik vraag een gratis proefrit aan

Ben je benieuwd naar ons aanbod? Maak een afspraak en onze vakmensen helpen je verder met advies op maat.