U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

Ook ruitenwissers moet je tijdig vervangen

GMAN, 26 november 2018

We vergeten het vaak, maar ruitenwissers zijn een belangrijk onderdeel van iedere auto. Ze zorgen er immers voor dat onze voorruit schoon blijft, zodat we in alle omstandigheden onze ogen op de weg kunnen houden. Tenminste, dat is de bedoeling. Ook je ruitenwissers raken echter beschadigd of versleten. Houd de staat van je ruitenwissers dus in het oog, zeker tijdens de donkere wintermaanden.

Voldoende zicht op de weg tijdens alle seizoenen

De natte wintermaanden zijn weer aangebroken. We krijgen weer regelmatig te maken met erbarmelijke weersomstandigheden zoals stevige regenbuien, hagel, smeltende sneeuw en ijzel. Die zorgen ervoor dat onze wegen er nog slechter bijliggen. Een perfect zicht op de weg is dus een absolute must. En wat zorgt voor dat perfecte zicht? Juist, ruitenwissers. Die moeten wel in goede staat zijn, want ook ruitenwissers krijgen te maken met slijtage of beschadiging. Tijdig vervangen is dus de boodschap!

Hoelang gaan mijn ruitenwissers mee?

Vrijwel iedere chauffeur vervangt zijn ruitenwissers te laat. Idealiter doe je dit na zo’n 10 tot 12 maanden, maar in de praktijk gebeurt het meestal pas als je wagen niet door de keuring raakt door verouderde ruitenwissers. Dat is zonde, want dat betekent dat je nog eens moet teruggaan en opnieuw betaalt voor de keuring. Maak deze fout dus niet! 

Vooral bij relatief nieuwe auto’s komt het vaak voor dat de ruitenwissers erg versleten zijn. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat de meeste mensen er pas bij de jaarlijkse keuring achterkomen. Nieuwe auto’s moeten immers pas na 4 jaar voor het eerst naar de keuring. 

Hoe merk ik dat mijn ruitenwissers aan vervanging toe zijn?

Krimp je ineen door het piepende geluid van droge ruitenwissers? Werken ze niet meer optimaal door uitdroging van het rubber? Worden je ruiten niet meer schoon en droog? Valt het je op dat je ruitenwissers vuile strepen trekken en een waas achterlaten? Stuiteren ze in plaats van te glijden? Vervangen die handel!

Hoe vermijd ik slijtage en beschadiging?

Tijdens de wasbeurt vergeet bijna iedereen om de ruitenwisserbladen proper te maken. Zo blijf je rondrijden met vuile ruitenwissers. Ook vorst is vrijwel dodelijk voor ruitenwissers. Zijn je ruitenwissers vastgevroren aan je voorruit en trek je ze los? Dan kunnen ze beschadigd raken. Gelukkig is er een handig trucje om te voorkomen dat de rubbers vastvriezen: steek simpelweg een stukje kurk onder de wisserarm, zodat de ruitenwissers geen contact met de voorruit maken.

Een gemiddelde ruitenwisser werkt optimaal tot ongeveer 150.000 wisbewegingen. We raden je niet aan om dit te tellen, maar om de slijtage-indicator van je ruitenwisser in het oog te houden. Hier zie je meteen hoe het gesteld is met het rubber. Versleten ruitenwissers doen meer kwaad dan je denkt. Ze houden je ruiten niet meer schoon, maar zorgen ook voor beschadigingen aan je voorruit.

Ruitenwissers vervangen? GMAN regelt het voor je!

Tonen je ruitenwissers kenmerken van slijtage of beschadiging? Kom dan even langs in één van onze vestigingen. We helpen je binnen de kortste keren weer terug op weg!

 

Op de hoogte blijven van al onze bewegingen?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang alle nieuwe modellen, strafste Stockdeals, handige tips en laatste blogartikels.

content offer