U gebruikt een zeer verouderde browser, gelieve uw browser up te daten.

De kleur van je wagen zegt meer over je dan je denkt!

GMAN, 20 juli 2017 - Opel

Wanneer je een nieuwe of occasiewagen gaat kopen, ga je kritisch te werk. Je kiest bewust voor een type velgen, interieur, infotainmentsysteem en andere opties. Toch is er één ding dat je eigenlijk onbewust kiest: de kleur van de auto. We staan er niet bij stil, maar de autokleur die je kiest, heeft een achterliggende betekenis. Het zegt iets over je persoonlijkheid en wat voor bestuurder je bent. Zo zal iemand in een roze wagen sowieso een meer uitgesproken karakter hebben dan iemand met een casual zilveren auto. Ontdek in deze blog wat de autokleur over jouw persoonlijkheid zegt.

Standaard autokleuren

In het Belgisch straatbeeld zien we vooral de standaardkleuren opduiken. Zwart, zilver, wit, blauw en bruin zijn neutrale, maar enorm populaire kleuren. Ze stralen vooral zakelijkheid uit en trekken daardoor niet echt de aandacht naar zich toe.

Zwart

Of je nu thuis, op de trein, op het werk of eender waar bent: kijk eens uit het raam naar de weg. Wedden dat je veel zwarte wagens zult zien? Dat is niet onlogisch, want het blijft dé populairste autokleur in Noord-Europa. Chauffeurs van zwarte auto’s zijn eerder conservatief, elegant en uiterst professioneel.

Elk Opel model is verkrijgbaar in een stijlvol zwart. Kan de Opel Corsa in ‘Carbon Flash’ jou bekoren?

Zilver

Het hoeft niet altijd wit of zwart te zijn, er is altijd een grijze zone. Grijs staat symbool voor neutraliteit. Bestuurders van een grijze wagen zijn kalm, hebben een nuchtere kijk op alles en willen carrière maken.

Zeg trouwens nooit gewoon ‘zilver’ tegen zilver. De splinternieuwe Opel Insignia bestaat bijvoorbeeld in Sovereign Silver, Satin Steel Grey en Cosmic Grey. Wil jij het verschil tussen alle tinten grijs ontdekken? Klik dan hier.

Wit

Eigenaars van een witte wagen zijn enorm vredelievend maar wel perfectionistisch en willen een auto die altijd blinkt. Vaste klanten bij hun lokale carwash dus want witte wagenfans hebben nu eenmaal oog voor detail.

Misschien kom jij wel volledig tot rust in een witte Opel Crossland X met panoramisch dak? Je leest er hier alles over.

Blauw

De kans dat je een blauwe wagen op de A12 of E313 ziet passeren is groot. In België is het een behoorlijk populaire autokleur. Heb je een blauwe bolide? Dan ben je zelfzeker, rustig en heel betrouwbaar. Eigenaars van een blauwe wagen dragen daarnaast veiligheid hoog in het vaandel.

Voor een veilige en kleurrijke wagen, moet je zeker de Opel Adam eens checken. Neem hier een kijkje.

Bruin

Bruin is een autokleur die een tijdje uit het straatbeeld was verdwenen maar meer en meer haar weg terugvindt. Chauffeurs van een bruine wagen hechten veel belang aan betrouwbaarheid en stabiliteit. Deze personen zijn vaak ook praktisch ingesteld.

Bestuurders met een voorkeur voor een bruine wagen hebben nood aan rust en harmonie. Maakt het ‘Coconut Brown’ van de Opel Zafira jou volledig zen? Of toch liever ‘Dark Mahogany’? Doe hier de test.

Opvallende kleuren

Opvallende autokleuren zijn niet toevallig de warme, karakteristieke kleuren. Ook in België zie je vaak deze opvallende kleuren rondrijden. Gelukkig maar!

Geel

Geel is een vrij unieke kleur in het straatbeeld. Misschien is het iets té fel voor velen. Chauffeurs van gele wagens herken je aan hun gevoel voor humor of vrolijkheid. Daarnaast zijn ze vaak ook idealistisch en hebben ze een jonge geest.

Eigenaars van een gele wagen hebben vaak een creatief en innovatief kantje. Krijg jij het al warm als je jezelf achter het stuur van een gele, elektrische Opel Ampera-e ziet zitten?

Oranje

Oranje wagens staan voor warmte, beweging en levenskracht, toch zien we ze amper op onze wegen. Bestuurders van oranje voertuigen zouden creatief en onafhankelijk zijn... Zij zijn doorgaans erg rustig, maar kunnen op sommige momenten bruisen van energie.

Kan een stijlvolle SUV als de Opel Mokka X in een warm ‘Amber Orange’ jou bekoren? Je leest er hier alles over.

Groen

In de jaren ‘80 en ‘90 was groen een hippe autokleur, maar ze verdwijnt stilaan uit ons straatbeeld. Bestuurders van groene wagens zijn puur, levendig en evenwichtig. Het verrast je waarschijnlijk ook niet dat de drukkere persoonlijkheden kiezen voor een groene auto en daardoor soms wat impulsief uit de hoek kunnen komen.

Misschien doet een ‘Pastel Green’ of ‘Limelight Green’ Opel Karl jouw hart wel sneller slaan?

De rode Opel Astra

Rood is de meest voorkomende, opvallende kleur op onze wegen. Bestuurders van een rode wagen zijn energiek, dynamisch en genieten van het leven. Bovendien zijn ze gepassioneerd door alles wat ze doen.

Ook al zijn bepaalde modellen in vele kleuren leverbaar, vaak associeer je ze met één kleur. Denk maar aan een Ferrari of Lamborghini. We moeten zelfs de kleuren niet zeggen, want we weten dat je aan respectievelijk rood en geel denkt. Ook Opel - en dan meer bepaald de Opel Astra - associeer je met een kleur: rood.

De innovatieve Opel Astra in de kleur van de liefde? Reken maar van yes! Hij maakt adembenemend design en comfort betaalbaar voor het grote publiek. Met een handige kniezwengel open je vlot en handenvrij de koffer. Je leest hier alles over dit pareltje.

Wil je meer weten over het paradepaardje van Opel? Download dan de uitgebreide gids hieronder.

Download het gedetailleerd overzicht van de Opel Astra

En ontdek waarom hij de hogere klasse nerveus maakt en hij mikt op de leidersplaats in het klassement van compacte wagens.